11 kopie

rekonstrukce rodinného domu a interiéru severní Čechy – 2014

Zadáním byla celková rekonstrukce dvou podlaží rodinného domu – třetí podlaží již bylo zrekonstruované. Další úkol byl návrh nových fasád, zahrady, schodišť a pergol kolem domu. Okna a dveře mohla být měněna jen ve dvou spodních patrech. Dům je umístěn v severojižním svahu s výškovým rozdílem patra, s příjezdem a vstupem ze severu. Dispozice byla vybourána, zůstaly jen nosné zdi, byly navrženy nové dispozice obou pater. Spodní bylo navrženo pro dceru –obývací pokoj s pracovnou, ložnice s velkým šatníkem a koupelna. Vstupní hala se vstupem z garáže, garáž, prádelna, toaleta a technická místnost byly ponechány společné. Nové schodiště bylo od obývacího pokoje dcery odděleno stěnou ze satinovaného skla a bylo pohledově uplatněno. Horní rodičovské patro bylo rozčleněno na obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, koupelnu s toaletou, dvě ložnice velkými šatníky. Kuchyň byla oddělena od obývacího pokoje schodištěm se skleněným zábradlím. Okno u pracovního pultu na sever bylo rozšířeno. Pracovní pult kuchyně s konzolovou deskou bude sloužit jako snídaňová pult. Všechna okna byla vyměněna za francouzská a místnost se tak prosvětlila a propojila se zahradou na jihu. V pokoji byl nevhodně umístěný komín, který by tvořil za sezením pozitivní roh. Celou stěnu jsme proto dozdili do roviny jako kapsu pro suvné dveře a přebytečnou hloubku jsme využili na niky za sezením. Následně byla stěna obložena kamennými leštěnými deskami po celé své délce. Na stěně s jídelním stolem Kristalia Sushi byly umístěny dvě hliníkové knihovny AL ve tvaru stromu a křeslo Moroso -Antibodi . Jídelní židle Vitra Eames, zrcadlo proti schodům Bonaldo. Na protější stěně pod mramorovou stěnou je umístěno sezení – B and B – Charles, stolky Minotti. Osvětlení všech prostor domu variabilní osvětlení Occhio.